• Vanaf € 95 per maand verzorgt De Administratiekamer uw complete boekhouding
  • Outsourcen

De fiscus biedt betalingskorting

Bron: Tips & advies (11-03-2014)

Ontving u ook al uw 'Voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2014'?
U mag deze in maandelijkse termijnen betalen óf ineens. Wat is de beste keuze?

Waarom een 'voorlopige' aanslag? 
De belasting over het inkomen van ondernemers wordt na afloop van het kalenderjaar berekend. Dan is namelijk pas bekend hoeveel winst u heeft behaald. Zo lang kan de overheid niet wachten. Daarom wordt uw inkomen (inclusief ondernemerswinst) geschat en krijgt u een voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2014.

Belastingrente
De belastingrente op te betalen aanslagen is fors hoger dan in het verleden, terwijl de Belastingdienst zelden rente vergoedt. Een nauwkeurige voorlopige aanslag is dus gewenst. De belastingrente voor aanslagen inkomstenbelasting bedraagt op dit moment 4% en die voor aanslagen vennootschapsbelasting zelfs 8%. Deze rente wordt verschuldigd als er sprake is van een te betalen bedrag en de aanslag wordt opgelegd op of na 1 juli volgend op het jaar waarop de aanslag betrekking heeft.

Betalingskorting
De betalingskorting is gelijk aan de wettelijke rente (voor niet-handelstransacties). Die wettelijke rente is momenteel 3%. Zoveel rente krijgt u niet bij de bank. Dus, als u het geld nu al heeft, is het aantrekkelijk om de voorlopige aanslag ineens te betalen. U heeft alleen maar recht op die korting als u het te betalen bedrag volledig betaalt vóór of uiterlijk op de eerste vervaldag. 

Toekomst
Bij voorlopige aanslagen die na 31 maart 2014 worden opgelegd, zal een hogere betalingskorting gelden. Dit omdat de regels inzake belastingrente veranderen. De Administratiekamer volgt dit op de voet voor u!

Uw volgende stap
Nog geen voorlopige aanslag 2014? Laat De Administratiekamer vandaag nog een voorlopige aanslag 2014 voor u aanvragen. Hiervoor rekenen wij € 25,- (kosten voor niet-klanten € 65,-).
Mail ons vandaag nog: info@de-administratiekamer.nl.

Contact

De Administratiekamer
Industrieweg-Oost 13a, 6662 NE Elst
Tel. 0481-848840
Email: info@de-administratiekamer.nl

Offerte knop

Actueel

Back to Top

Tarieven
Afbeelding administratie
Administratiekantoor

De Administratiekamer is een fris, dynamisch, transparant en persoonlijk administratiekantoor met een hoge mate van professionaliteit.

Lees meer >>

Afbeelding administratie
Outsourcen administratie

Als flexibele financiële afdeling voegen we waarde toe aan onze klanten en werken zoveel mogelijk met een jaarplanning tegen vaste maandelijkse kosten.

Lees meer >>

Afbeelding administratie
Training voor startende zzp'er

Enkele malen per jaar laat De Administratiekamer Rinske Jansen, auteur van het boek 'Startersgids voor zzp'ers', de training 'Goed van Start!' verzorgen.

Lees meer >>