• Vanaf € 95 per maand verzorgt De Administratiekamer uw complete boekhouding
  • Outsourcen

Mag ik een fiets van de zaak?

7 september 2016

Bij de auto van de zaak wordt al heel vaak stilgestaan. Maar wat doen we met de fiets? Rijden we die ook van de zaak en hoe aantrekkelijk is dat fiscaal?

Voorwaarden van een fiets op kosten van de zaak

Of je een fiets al dan niet van de zaak rijdt, mag je zelf beslissen. Voorwaarde is dat de fiets minstens 10% zakelijk gebruikt moet worden om hem als zakelijk aan te kunnen merken. Gebruik je de fiets 90% of meer zakelijk, dan is dit zelfs verplicht. Woon-werkverkeer ziet de fiscus ook als zakelijk.

Alle kosten, zoals aanschaf, verzekering, reparaties en stallingskosten, van een zakelijke fiets komen dan ten laste van de winst. Ook kun je op de fiets de investeringsaftrek claimen voor kleinschalige investeringen (KIA).

Aan het einde van het boekjaar maak je altijd een correctie voor het privé-gebruik.

Wat is nu voordelig om te doen?

In de meeste gevallen zal het voordelig zijn een duurdere fiets van de zaak te rijden. Maar uiteraard is dit in iedere situatie anders. 


Wil je meer informatie over dit onderwerp? Neem dan even contact met ons op.

Contact

De Administratiekamer
Industrieweg-Oost 13a, 6662 NE Elst
Tel. 0481-848840
Email: info@de-administratiekamer.nl

Offerte knop

Actueel

Back to Top

Tarieven
Afbeelding administratie
Administratiekantoor

De Administratiekamer is een fris, dynamisch, transparant en persoonlijk administratiekantoor met een hoge mate van professionaliteit.

Lees meer >>

Afbeelding administratie
Outsourcen administratie

Als flexibele financiële afdeling voegen we waarde toe aan onze klanten en werken zoveel mogelijk met een jaarplanning tegen vaste maandelijkse kosten.

Lees meer >>

Afbeelding administratie
Training voor startende zzp'er

Enkele malen per jaar laat De Administratiekamer Rinske Jansen, auteur van het boek 'Startersgids voor zzp'ers', de training 'Goed van Start!' verzorgen.

Lees meer >>